Zajlik a Búza téri aluljáró felújítása, a Centrum felőli kijáratot már le is zárták

Megosztás

Az üzletek a munkálatok alatt is nyitva tartanak. Több ütemben végzik el a fejújítást, ami évtizedes tartozása volt már Miskolcnak a lakosság felé. A mostani városvezetés már nem söpörte tovább a szőnyeg alá az egyik legnagyobb esztétikai és veszélyességi problémát.

Ugyanis 1979-es átadása óta igazi, nagyobb felújításon nem esett át az aluljáró.

Felvonult hétfőn reggel a kivitelező a Búza téri aluljárónál, ezzel megkezdődött a földalatti átjáró balesetveszélyessé vált lépcsősorainak felújítása. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a földalatti átkelőhelyet 1978-ban kezdte építeni a KÉV-METRO nevű szocialista vállalat, és egy évre rá, 1979-ben adták át. A lépcsősorok azóta nem estek át átfogó rekonstrukción, így a gránitlapok mára több helyen is megcsúsztak, a lépcsők állaga pedig helyenként már életveszélyesen leromlott.

Az önkormányzat úgy döntött – írta korábban a városházi közlemény – megoldják ezt a ciklusokon átívelő problémát, mégpedig úgy, hogy az összes lépcsősort felújítják.

A munkálatok tehát hétfőn kezdődtek és három ütemben valósulnak meg. Az elsőben – jelenleg – a Centrum felőli kijáratnál dolgoznak, így azt zárják le, várhatóan szeptember végéig. Ez idő alatt a Búza tér felől érkezők a Zsolcai kapui kijáratról közelíthetik meg a belvárost, illetve fordítva.

A második szakaszban a Zsolcai kapui kijáratnál folytatódnak a munkák, a kijárat keleti vagy nyugati ágai közül egyidejűleg csak az egyiket zárják le. A harmadik ütemben végül a Búza téri kijáratnál dolgoznak majd, itt a lezárás várhatóan október végéig tart majd. A közleményben azt is leírták, hogy a lépcsőkre csak azok újjáépítése után szerelik fel a gránit lapokat, de emiatt már csak részlegesen lesznek lezárások, minden irányba lehet majd közlekedni. A teljes beruházás várhatóan november végére készül el – írja a Minap.hu.

Táblák segítenek az eligazodásban

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek